Wednesday, August 3, 2011

[Gambar] KOLEKSI gambar HAIWAN ALBINO!!!!!

Okay, sebelum tu, meh...Miss Raccoon critakan serba sedikit macam mana terjadinya Albinism. Albinism adalah gangguan kongenital yang dicirikan oleh ketiadaan lengkap sebahagian daripada pigmen dalam kulit, rambut dan mata kerana ketiadaan atau kecacatan enzim yang terlibat dalam pengeluaran melanin.

Albinism ni juga disebabkan daripada keluarga yang mempunyai keturunan yang pernah mengalami Albinism....

Tapi jangan lah takut... kehidupan manusia atau haiwan yang Albino adalah normal seperti yang lain.. cuma lebih putih jerr..... hehe.... Namun, pancaran berlebihan daripada cahaya UV bagi mereka yang menghidap Albino adalah lebih sensitif berbanding mereka yang normal. Kerana mereka yang menghidapi Albinism lebih kerap mendapat SKIN CANCER berbanding yang normal... so, itu ja cerita tentang Albinism serba sedikit...hehee

Skarang jom lihat gambar-gambar haiwan-haiwan Albino ni....

Okay, ini dia koleksi-koleksi Haiwan Albino....



Wow...ni cantik oo....hihi














AaaaaHH... Rakun Albino!!!! KIUTTTT!!!


Baby Koala Albino.... KIUT!!!

















Okay, amacam??? best kan tengo-tengo binatang albino ni........ kiut kan semua..hihi

Anyway, harap kamu enjoy tengo gambar-gambar ni.... sekian :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Antara Post yang Popular